Planirana akcija dobrovoljnog davanja krvi u Kačarevu,04.05.

Akcija ddk planirana je za 04.05.,u prostorijama Mesne zajednice Kačarevo,od 8 do 10:30č.

Akciju organizuju i podržavaju OO CK Kačarevo,čija je poverenica Snežana Ristić,OŠ „Žarko Zrenjanin“,učiteljica Branka Davidović,Komisija za zdravstvo MZ Kačarevo i Služba za transfuziju Pančevo,dr Radmila Railić-Ristovska,predsednica komisije za ddk Crvenog krsta Pančevo.

„Već dugi niz godina,u Kačarevu,se organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi uz podršku lokalne zajednice,škole i pojedinaca,naših humanih sugrađana.Humanost je krenula iz nekadašnjeg PIK-a,kada su zaposleni organizovali akcije i davali krv,preko ambulante i patronažne službe,Mesne zajednice,koja podržava ovakve aktivnosti i stiglo se i do akcije dobrovoljnog davanja krvi u Osnovnoj školi.

Humanih ljudi nije nedostajalo u našem Kačarevu,njih je bilo i biće.Dobrovoljni davaoci krvi su često vrlo obični,skromni ljudi.Oni gotovo neprimetno,a svakodnevno,dajući skoro pola litre krvi,svaki put kada pruže ruku,spašavaju ljudske živote.Oni su heroji u miru.Njihovo delo je veliko i vredi koliko i svi ljudski životi,koji su tom krvlju spašeni.Neprocenjiva vrednost!

Skretanjem pažnje javnosti,želim da istaknem njihov veliki doprinos.Oni zaslužuju da se njihova imena pomenu“,rekla je dr Radmila Railić-Ristovska,predsednica komisije za ddk CK Pančevo.

Spasić Radovan,Rakić Tomislav i Marić Milan su 100 puta dali krv.

Grgovski Slobodan,Babin Jovan,Krčelić Perica i Petrović Dragan su 75 puta dali krv.

Plaketu za 50 puta datu krv dobili su:Angelovski Slobodanka,Marinković Maša,Đorđijevski Ilija,Atanasovski Saša,Delić Stanojko,Sretenović Gradimir,Boškovski Mile,Pešić Zoran,Petkovska Rada,Ristić Vasilije i Šarenac Jeremija.

Cobor Ljubiša,Đorđijevski Dragan,Krkobabić Vojo,Levajković Dušan,Madžovski Zoran,Mitovski Nebojša i Spaskovski Dragan su 35 puta dali krv.

Na godišnjem nivou Kačarevci doniraju 200 jedinica krvi.

Akcije dobrovoljnog davanja krvi u Kačarevu organizuju se tri puta godišnje,a u transfuziji svakodnevno od 7 do 15 časova.

Naši sugrađani se i dalje odazivaju i učestvuju u dobrovoljnom davalaštvu,te ih i ovoga puta pozivamo da dođu i kao mnogo puta do sada potvrde svoju humanost.

davaoci krvi 17 davaoci krvi 16 davaoci krvi 15 davaoci krvi 14 davaoci krvi 9 davaoci krvi 11 davaoci krvi 13 davaoci krvi 8 davaoci krvi 7 davaoci krvi 4 davaoci krvi 1 davaoci krvi 2 davaoci krvi 3