Кошаркаши качаревачког ‚‚Јединства“ изненадили ‚‚Динамо

Сјајном игром у послењој деоници Качаревци направили преокрет
Кошаркаши ‚‚Јединства“ су у Качареву савладали фаворизовани ‚‚Динамо“ резултатом 85:83 (21:25; 21:25; 20:21; 23:12). У локалном дербију 16. кола Друге мушке регионалне лиге Качаревци су успели да нанесу тек други пораз ‚‚Динаму“ у овој сезони и да га у потпуности удаље од пласмана у виши ранг такмичења, док је њима донела скок на 6. место на табели, са утакмицом мање у односу на ривале.

‚‚Динамо“ је имао предност током већег дела сусрета, али се екипа из Качарева није предавала. Искористили су умор ‚‚Динама“ и одсуство једног од најбољих играча, плејмејкера Саше Радовића, да у последњој деоници направе преокрет. Седмом победом у првенству ‚‚Јединство“ се приближило средини табеле и до краја сезоне ће покушати још више поправе пласман.

У наредном колу Качаревци поново играју пред својим навијачима, а дочекаће екипу ‚‚Војке“, која заузима 7. место на табели са истим бројем бодова и утакмицом више од ‚‚Јединства“. ‚‚Динамо“ је други на табели 2. Мушке регионалне лиге, групе ‚‚Југ“, а следећег викенда у Хали спортова на Стрелишту дочекује претпоследњи ‚‚Пинк“ из Шимановца.

Т.М.