Добра сланина, а и цене на Сланинијади!

ПАНЧЕВО, 20. фебруар 2016. (ТВ Панчево) – Продавци на Сланинијади су испунили обећање, па су сланина, месо и месни производи јефтинији него у продавницама. Због тога су данас купци на Сланинијади били задовољни. И продавци су били расположени, јер су из сата у сат продавали све више робе. Уз све то месари су понудили квалитетну робу, што је још више привукло купце.
Као и претходних година, тако је и ове ударни дан Сланинијаде трећи, суботњи дан. У Качареву је боравило више хиљада људи, чак више него претходна два дана заједно. Више стотина аутомобила и бројни аутобуси су слика и прилика Качарева.
После неколико година у Качареву су, на 29. Сланинијади, задовољни и продавци и купци. Продавци су понудили квалитетну сланину, месо и прерађевине од меса. Велики избор индустријске сланине, меса и месних прерађевина, али и занатске и домаће сланине привукао је велику пажњу купаца.
‒ Данас је Сланинијада веома посећена. Највише се тражи сланина, димљена плећка, кулен. Цене су ниске, на штанду „Плавог Дунава” цене су снижене од 20 до 50 одсто ‒ рекла је Весна Ереш из месаре „Плави Дунав”.
‒ Данас је на Сланинијади време коначно послужило, много је купаца, потражња је одлична. Цене смо снизили, за 50-60 одсто су ниже него у радњи ‒ рекла је Марија Орсић из месаре „Бурјан”.
‒ Потражња је данас боља. Цене нисмо много снижавали, јесу ниже за 5-10 одсто него у продавницама, али осећа се да људи имају мање пара ‒ рекао је Патер Пап из месаре „Пап” из Скореновца.
‒ Данас је добра посета, цене су мало ниже, продаје се, није лоше ‒ рекао је Милија Брковић из месаре „Брковић”.
Продавци су после стартног непријатног изненађења, јер није било много купаца, трећег дана били расположени. Уз њих што је ретко, али интресантно, задовољни су и купци. Обећање да су цене ниже него у радњама, месари су испунили, Због тога је на штандовима „Плавог Дунава”, „Бурјана”, „Папа” из Скореновца, „Месопродукта” из Руме, Месаре „Паовић” са Цетиња и других било купаца као да се роба даје , а не продаје.
‒ Купила сам чварке. У Београду су 900-1.200, а овде 600 динара. Барена сланина је 300 динара, а у Београду је 400-450 ‒ рекла је једна госпођа.
‒ Много добре цене ‒ рекла је друга.
‒ Цене су добре, може да се поднесе ‒ рекао је посетилац.

Сланињада се затвара 21. фебруара, када ће купцима цене бити још доступније, јер већина излагача, неће хтети да враћа производе од меса у своје магацине, па ће цене бити још ниже. Једном речју, у Качареву се за време Сланинијаде може купити много тога, па због тога ваља доћи у ово северно село.