КАЧАРЕВЦИ ОСНОВАЛИ ЏУДО КЛУБ ЈЕДИНСТВО

Cпортском друштву Јединство из Качарева прикључен је још један спортски колектив. Oд септембра прошле године са радом је почео џудо клуб Јединство. Оснивач и председник клуба је виши спортски тренер џудоа Саша Анђеловић који је са неколико својих пријатеља одлучио да оснује нови клуб у свом месту. У раду са децом тренеру Анђеловићу помажу тренери Александар Величковски и Немања Станковћ. Свакодневно на тренинзима у хали спортова у Качареву присутно је преко 70 деце које желе да се упознају са вештинама овог спорта.

– Ово је нови спорт у нашем месту и могу бити презадовољан одзивом и колико деце долази на тренинге. Захвалио бих се људима из МЗ Качарево и предузетницима из нашег места који нам помажу да овај клуб функсионише на што бољи и лакши начин и да жеља нас свих који смо у клубу да траје што дуже. У протеклих пет месеци рада видео сам да имамо доста талентованих клинаца за овај спорт и верујем да ћемо у скоријој будућности створити новог шампиона у овом спорту – каже тренер Анђеловић.

Џудо клуб Јединство – фото: Б.Стојковски

Велико интересовање и залагање деце на тренинзима као и родитеља дају наду и лепу будућност клуба који е тек заживео. Секретар клуба је Божана Анђеловић која брине о свим детаљима новог клуба и каже:

– Жеља нам је да се деца и старији из нашег места и околине баве овим спортом како би били здравији и многе своје особине развили кроз овај спорт. Велику помоћ имамо од родитеља деце који такође учествују у помоћи клуба. У плану су да се ове године укључимо у такмичења на многим турнирима широм земље и уједно ћемо и ми бити домаћини неколико турнира у нашем месту. Тако ћемо још више и ближе приближити слику џудоа нашим младим члановима.

У оквиру клуба одржано је клупско такмичење на којима су се истакли победници у својим категоријама и који су добили златне медаље Максим Стојановски, Немања Ковач, Михајло Атанасов, Растко Анђеловић, Михајло Стојановски, Јана Пејновић (са две медаље), Михајло Анђеловић. У току фебруара ове године Качарево ће први пут у историји бити домаћин турнира у џудоу где се очекује да ће учествовати преко 100 такмичара из многих клубова наше земље.