Ново рухо за качаревачку амбуланту

ПАНЧЕВО, 19. новембар 2015. (ТВ Панчево) – У Качареву су у току радови на реновирању месне амбуланте. Качаревцима је тренутно измештена амбуланта, а када буде реконструисана стара, имаће модеран објекат, који ће задовољити све потребе села. Завршетак радова се очекује крајем године.
Радови на реконструкцији качаревачке амбуланте су у току. Екипа грађевинара ће испоштовати рок, и до краја децембра завршити посао. Тада ће се мештани, којима је потребна лекарска помоћ, “вратити” у сеоску амбуланту, из садашње просторије Месне заједнице. У, рекли бисмо, нову амбуланту ће се вратити и здравствено особље, коме ће бити омогућено да нормално ради.
Поправљају се подови просторија, како лекарских тако и оних који траже лекарску помоћ, извршена је замена свих врата и прозора, завршен је и најтежи посао уређења мокрих чворова, тако да ће Качаревци моћи да се лече у новој, а не као до сада руинираној амбуланти.
– Амбуланта је једна инвестиција која је стварно добро дошла. Извршена је комплетна санација и реконструкција амбуланте у Качареву. Ја се увек захваљујем када дођу средства да се нешто уради, и када се то види. Амбуланта ће до краја године бити завршена, и за Божић ће бити у најлепшем светлу коришћења. Инвестиција је вредна 14 милиона динара, и Качарево ће имати амбуланту као нову. Месна заједница је подржала све те радове, и када су се у почетку створили проблеми са прегледима који треба да буду обављени, ми смо уступили просторије Месне заједнице. Ниједан наш мештанин није осетио тај прелаз из амбуланте у другу просторију. Задовољни су и сами здравствени радници, који се шале да би могли и да остану у Месној заједници. Морамо да радимо на свему. Све треба да буде на високом нивоу доступности нашим мештанима. Да све буде у њиховом интересу, рекао је Бранко Бокун, председник Скупштине МЗ Качарево.