Dositej Novaković-međunarodni prvak-bez svog instrumenta

Mesto u kojem rastu talenti,Kačarevo,i nekada,a i sada.
Priču o Dositeju Novakoviću smo čuli nedavno,nažalost,jer je on naš mladi sugrađanin,koji je zaista zaslužio da se o njemu piše i priča.
Talenat i ljubav prema muzici,kao i ogromna podrška roditelja i profesora su Dositeju bili put do uspeha.Međutim,instrument kojim on postiže izuzetan uspeh je vrlo skup,a u porodici u kojoj su roditelji visokoškolovani,a samo jedan zaposlen,nemoguće je omugućiti ga.
U prilogu je pismo,molba,roditelja,da ukoliko je moguće,budu prikupljena sredstva za Dositejev klarinet.
Želimo da podržimo i pomognemo našoj deci i u dobru i u zlu,mada bismo bili najsrećniji da prikupljamo sredstva samo ovim povodom.

Pomozimo Dositeju da ostvari svoje snove!

Dositej IMG_20170715_161033 (1) (1)
Poštovani sugrađani i ljudi dobre volje,
Obraćamo vam se s molbom da nam pružite finansijsku pomoć za kupovinu muzičkog instrumenta, klarineta Yamaha CSG III HL za našeg sina, mladog i talentovanog klarinetiste Dositeja Novakovića, učenika II razreda srednje Muzičke škole „Jovan Bandur“ Pančevo. Majka Lidija Nikolić-Novaković, magistar forenzičke lingvistike, je nezaposlena, dok je otac Dušan Novaković zaposlen u Mašinskoj školi Pančevo.
O Dositeju Novakoviću u prilogu vam govore kompetentni ljudi, direktorka Muzičke škole ,,Jovan Bandur“ i njegov profesor klarineta Šamu Kiš.
Dositej pripada grupi od 169 najuspešnijih učenika osnovnih i srednjih škola u Srbiji za školsku 2016/2017 godinu. Dobitnik je specijalne nagrade Fondacije „Dragica Nikolić“ za osvojeno prvo mesto i prestižni naziv laureat na međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“ i doprinos ugledu naše zemlje u svetu, a samim tim i ugledu Kačareva i Pančeva u Srbiji.
PreporukaDiploma
Nažalost, uz brojne uspehe na takmičenjima imali smo i priliku da se suočimo sa činjenicom kada materijalni faktori diskvalifikuju talenat, nedozvoljavajući mu da se izrazi punim kapacitetom. Dositej Novaković nema instrument adekvatan standandima prestižnih takmičenja za koja se kvalifikovao, te se stoga obraćamo vama, ljudima dobre volje, da nam pružite finansijsku pomoć za nabavku klarinet Yamaha CSG III HL, okvirna cena 450.000 hiljada dinara, koji je po proceni muzičkih stručnjaka adekvatan nivou sposobnosti i umetničkog umeća Dositeja Novakovića, a koji će omogućiti postizanje visokih rezultata na prestižnim takmičenjima i time doprineti još većem ugledu Kačareva i Pančeva u Srbiji i naše zemlje u svetu.

Palata Srbije

Zahvalni,
Dositej Novaković
Lidija Nikolić-Novaković
Dušan Novaković
Račun na koji možete donirati finansijska sredstva za kupovinu klarineta do 20. septembra 2017. godine:
Dušan Novaković
Kosovska 29, 26212 Kačarevo
Svrha: Donacija
Namenski žiro račun u banci Intesa: 160–5800101077300–73
Kontakt telefon: 066/ 6580-186
Dositej IMG_20170715_161033 (1) (1)