Доситеј Новаковић-међународни првак-без свог инструмента

Место у којем расту таленти,Качарево,и некада,а и сада.
Причу о Доситеју Новаковићу смо чули недавно,нажалост,јер је он наш млади суграђанин,који је заиста заслужио да се о њему пише и прича.
Таленат и љубав према музици,као и огромна подршка родитеља и професора су Доситеју били пут до успеха.Међутим,инструмент којим он постиже изузетан успех је врло скуп,а у породици у којој су родитељи високошколовани,а само један запослен,немогуће је омугућити га.
У прилогу је писмо,молба,родитеља,да уколико је могуће,буду прикупљена средства за Доситејев кларинет.
Желимо да подржимо и помогнемо нашој деци и у добру и у злу,мада бисмо били најсрећнији да прикупљамо средства само овим поводом.

Помозимо Доситеју да оствари своје снове!

Dositej IMG_20170715_161033 (1) (1)
Поштовани суграђани и људи добре воље,
Обраћамо вам се с молбом да нам пружите финансијску помоћ за куповину музичког инструмента, кларинета Yамаха ЦСГ ИИИ ХЛ за нашег сина, младог и талентованог кларинетисте Доситеја Новаковића, ученика ИИ разреда средње Музичке школе „Јован Бандур“ Панчево. Мајка Лидија Николић-Новаковић, магистар форензичке лингвистике, је незапослена, док је отац Душан Новаковић запослен у Машинској школи Панчево.
О Доситеју Новаковићу у прилогу вам говоре компетентни људи, директорка Музичке школе ,,Јован Бандур“ и његов професор кларинета Шаму Киш.
Доситеј припада групи од 169 најуспешнијих ученика основних и средњих школа у Србији за школску 2016/2017 годину. Добитник је специјалне награде Фондације „Драгица Николић“ за освојено прво место и престижни назив лауреат на међународном такмичењу „Даворин Јенко“ и допринос угледу наше земље у свету, а самим тим и угледу Качарева и Панчева у Србији.
PreporukaDiploma
Нажалост, уз бројне успехе на такмичењима имали смо и прилику да се суочимо са чињеницом када материјални фактори дисквалификују таленат, недозвољавајући му да се изрази пуним капацитетом. Доситеј Новаковић нема инструмент адекватан стандандима престижних такмичења за која се квалификовао, те се стога обраћамо вама, људима добре воље, да нам пружите финансијску помоћ за набавку кларинет Yамаха ЦСГ ИИИ ХЛ, оквирна цена 450.000 хиљада динара, који је по процени музичких стручњака адекватан нивоу способности и уметничког умећа Доситеја Новаковића, а који ће омогућити постизање високих резултата на престижним такмичењима и тиме допринети још већем угледу Качарева и Панчева у Србији и наше земље у свету.

Palata Srbije

Захвални,
Доситеј Новаковић
Лидија Николић-Новаковић
Душан Новаковић
Рачун на који можете донирати финансијска средства за куповину кларинета до 20. септембра 2017. године:
Душан Новаковић
Косовска 29, 26212 Качарево
Сврха: Донација
Наменски жиро рачун у банци Интеса: 160–5800101077300–73
Контакт телефон: 066/ 6580-186
Dositej IMG_20170715_161033 (1) (1)