Свечана академија поводом добровољног давалаштва крви

Organizaciju akademiju podržava i Grad Pančevo.

Ulaz je slobodan.

Na Svečanoj akademiji biće uručena priznanja Crvenog krsta Srbije davaocima krvi koji su do sada krv dali 75 i sto puta, a u ime Crvenog krsta Pančevo ovo najviše priznanje davaocima s teritorije Južnog Banata uručiće najviši predstavnici gradske uprave i dr Milan Kovijanić, predsednik Crvenog krsta Pančevo.

U foajeu Kulturnog centra priznanja će preuzeti davaoci koji su krv dali 35 i 50 puta.

U programu će učestvovati ili su dali doprinos na drugi način, volonteri i humanisti Zorana Šteković, Radmila Vukelić, Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo i dirigent mr Vera Carina, tamburaški orkestar Muzičke škole “Jovan Bandur”.

Te večeri  zajedno zahvalićemo svim volonterima, saradnicima transfuzije i Crvenog krsta koji u svojim sredinama okupljaju davaoce i organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi, kao i pojedincima koji su zaslužili visoka priznanja Crvenog krsta za određeni broj davanja krvi. Dođite da podržimo najhumanije među nama, da nastave svoju humanitarnu misiju, da krvi uvek bude dovoljno – to je jedini način da ničiji život ne bude pod znakom pitanja, kaže dr Radmila Railić Ristovska, šef odseka bazične transfuzije.

Kulturni centar obezbedio je prostor i tehničku podršku, JKP Zelenilo dekoraciju bine, JKP ATP obezbedio je besplatan prevoz davaocima krvi iz naseljenih mesta. Đorđe Novaković, fotograf pokloniće te večeri fotografije davaocima krvi. U realizaciji programa učestvovaće i učenici Ekonomske škole i volonteri Crvenog krsta Pančevo.

Iz Službe za transfuziju pozivaju sve sugrađane da u ponedeljak, 30. novembra, dođu u Kulturni centar i svojim prisustom uveličaju svečanost.