Rekonstrukcija internističkog bloka,krajem maja

Posle četiri decenije, krajem maja trebalo bi da počne rekonstrukcija Internističkog bloka Opšte bolnice u Pančevu. Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i direktor Opšte bolnice doktor Slobodan Ovuka danas su potpisali ugovor o dodeli sredstava za rekonstrukciju Internističkog bloka pančevačke bolnice.

Posle velike vesti koju je sredinom marta Pančevcima saopštio pokrajinski sekretar za zdravstvo doktor Zoran Gojković i obećao da će Interno odeljenje Opšte bolnice biti posle četiri decenije renovirano, konačno je potpisan ugovor. Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i direktor Opšte bolnice doktor Slobodan Ovuka potpisali su ugovor o dodeli sredstava za rekonstrukciju Internističkog bloka pančevačke bolnice. Planirano je da krajem maja započne rekonstrukcija 8.000 kvadrata.

„Pokrajinska vlada je preko uprave za kapitalna ulaganja obezbedila 500 miliona dinara za rekonstrukciju i adaptaciju Internog odeljenja Pančevo. Ovaj projekat je planirano da se realizuje još 2004. godine i posle 13 godina uspeli smo da taj projekat sprovedemo sa reči na delo. Opšta bolnica Pančevo i grad Pančevo pripremili su svu neophodnu dokumentaciju, izradila projekat, izvadila građevinske dozvole i Uprava za kapitalna ulaganja će u najskorijem roku raspisati javnu nabavku. Predviđeno je da se radi osam meseci. Nadamo se da će konkurs proći brzo i da neće biti žalbi i da će bolnica biti urađena u najkraćem roku. Nastavićemo ulaganjem u zdravstvene ustanove, ovo je početak ali neće biti kraj sa ulaganjem zdravsta u Vojvodini ”, izjavio je Nedeljko Kovačević.

Internistički blok je ujedno i najveće odeljenje sa 145 postelja. Doktor Slobodan Ovuka istakao je da je potpisivanje ugovora istorijski trenutak za Pančevo, jer već krajem maja kreću radovi na rekonstrukciji.

„Opet ću istaći da je ovo primer dobre sinergije između republičke i pokrajinske vlade. Ovde imate primer kako su se odnosile neke prethodne vlade u ovoj zemlji, a tipičan primer je odeljenje pančevačke bolnice i adaptacija koja je čekala od 2004. godine. Sada je konačno na pragu toga. Pišemo novu istoriju pančevačkog zdravstva, a to je dokaz da narodna vlast pre svega misli o narodu i pacijentima da se ljudi leče u normalnim uslovima. Na zaposlenima je obaveza da u periodu trajanja radova koji je moguće da budu kraći od 8 meseci, funkcionišemo u maksimalno skučenim uslovima ali da radimo kvalitetno i da nikom zato neče biti umanjen nivo zdravstvene zaštite”, izjavio je doktor Slobodan Ovuka.

Pokrajinska Vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja nastaviće ulaganja u zdravstvene ustanove na teritoriji Vojvodine. Od početka godine, 238 miliona izdvojeno je za medicinsku opremu i za adaptaciju objekta u Vojvodini. Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, istakao je da očekuje da će posle rebalansa budžeta u junu, biti završena i zgrada pančevačkog zavoda za javno zdravlje.

 

IZVOR: RTV Pančevo 31.03.2017. godine