Реконструкција интернистичког блока,крајем маја

После четири деценије, крајем маја требало би да почне реконструкција Интернистичког блока Опште болнице у Панчеву. Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Kовачевић и директор Опште болнице доктор Слободан Овука данас су потписали уговор о додели средстава за реконструкцију Интернистичког блока панчевачке болнице.

После велике вести коју је средином марта Панчевцима саопштио покрајински секретар за здравство доктор Зоран Гојковић и обећао да ће Интерно одељење Опште болнице бити после четири деценије реновирано, коначно је потписан уговор. Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Kовачевић и директор Опште болнице доктор Слободан Овука потписали су уговор о додели средстава за реконструкцију Интернистичког блока панчевачке болнице. Планирано је да крајем маја започне реконструкција 8.000 квадрата.

„Покрајинска влада је преко управе за капитална улагања обезбедила 500 милиона динара за реконструкцију и адаптацију Интерног одељења Панчево. Овај пројекат је планирано да се реализује још 2004. године и после 13 година успели смо да тај пројекат спроведемо са речи на дело. Општа болница Панчево и град Панчево припремили су сву неопходну документацију, израдила пројекат, извадила грађевинске дозволе и Управа за капитална улагања ће у најскоријем року расписати јавну набавку. Предвиђено је да се ради осам месеци. Надамо се да ће конкурс проћи брзо и да неће бити жалби и да ће болница бити урађена у најкраћем року. Наставићемо улагањем у здравствене установе, ово је почетак али неће бити крај са улагањем здравста у Војводини ”, изјавио је Недељко Kовачевић.

Интернистички блок је уједно и највеће одељење са 145 постеља. Доктор Слободан Овука истакао је да је потписивање уговора историјски тренутак за Панчево, јер већ крајем маја крећу радови на реконструкцији.

„Опет ћу истаћи да је ово пример добре синергије између републичке и покрајинске владе. Овде имате пример како су се односиле неке претходне владе у овој земљи, а типичан пример је одељење панчевачке болнице и адаптација која је чекала од 2004. године. Сада је коначно на прагу тога. Пишемо нову историју панчевачког здравства, а то је доказ да народна власт пре свега мисли о народу и пацијентима да се људи лече у нормалним условима. На запосленима је обавеза да у периоду трајања радова који је могуће да буду краћи од 8 месеци, функционишемо у максимално скученим условима али да радимо квалитетно и да ником зато нече бити умањен ниво здравствене заштите”, изјавио је доктор Слободан Овука.

Покрајинска Влада преко Управе за капитална улагања наставиће улагања у здравствене установе на територији Војводине. Од почетка године, 238 милиона издвојено је за медицинску опрему и за адаптацију објекта у Војводини. Директор Управе за капитална улагања Војводине, истакао је да очекује да ће после ребаланса буџета у јуну, бити завршена и зграда панчевачког завода за јавно здравље.

 

ИЗВОР: РТВ Панчево 31.03.2017. године