Реновирање интерног одељења почиње у мају!

Ружне слике Интерног одељење панчевачке болнице последњих деценија служиле су као пример болнице која није достојна за лечење човека. Велику вест за Панчевце и житеље Јужног Баната саопштио је, приликом посете, покрајински секретар за здравство, доктор Зоран Гојковић.

На јучерашњој седници покрајинске Владе наложено је Управи за капитална улагања Војводине да крене у поступак реконструкције и адаптације 8000 квадрата Опште болнице у Панчеву. То је велика вест за грађане Панчева, велика вест за грађане Јужног Баната, велика вест за грађане Војводине. У следећих месец дана, пошто су средства за реконструкцију и адаптацију у потпуности обезбеђена буџетом за 2017. годину без икаквих нових задуживања, биће расписана јавна набавка и очекујем да већ почетком маја имамо прве раднике у овој болници. Оно што је битно је да током девет месеци изградње болнице у Панчеву ни у једном тренутку процес рада болнице и лечење пацијената не буде запостављено, рекао је данас покрајински секретар за здравство, доктор Зоран Гојковић, приликом посете панчевачкој Болници.

У панчевачкој Болници Интерно одељење је највеће и има 145 постеља. Поједине собе на овом Одељењу, захваљујући хуманитарним акцијама, сређиване су ранијих година, али је Интерно итекако било “зрело” за комплетну реконструкцију. Годишње се на овом одељењу лечи више од 4 хиљаде пацијената.

,,Ово је најбољи пример како заједничка енергија републичке владе, покрајинске администрације и локалне самоуправе даје резултат. Ја знам да је много неверних Тома који су када смо пре шест месеци најављивали реконструкцију климали главама, ја знам да се овде навикло на један јавашлук, нерад и крађу у здравству Војводине. Као што је рекао покрајински секретар, ова средства нису кредитна, већ направљена добром политиком пре свега покрајинског Секретаријата за здравство и владе и средства која су уштедом нађена она ће бити пребачена за радове у нашој болници. Када видите овај простор у коме се наши људи лече, схватамо да је претходна власт отишла из хигијенских разлога а не из политичких, јер су дозволили да се људи лече у ненормалним условима не за 21. него за 19. век” , рекао је директор Болнице, др Слободан Овука.

Градоначелник Саша Павлов са задовољством је констатовао да је ово последњи пут да новинари имају прилику да снимају кадрове руинираног Интерног одељења. Захвалио се покрајинској влади јер је по његовим речима прва влада која је искрено препознала потребу да Интерно одељење буде реновирано и издвојила новац за реконструкцију.

После више деценија, коначно ће 8000 квадрата колико обухвата Интерно одељење Опште болнице бити реновирано. У реконструкцију ће бити уложено 500 милиона динара и планирано је да траје девет месеци. Пацијенти ће, док трају радови, бити упућивани у друге клиничке центре на лечење. Покрајински секретар за здравство посетио је и Дечје интерно одељење којем је Покрајина недавно поклонила савремен ултразвучни апарт вредан више од 3.500.000 динара.

interno 1

ИЗВОР: РТВ ПАНЧЕВО, 16. март 2017. год.