Додељена колица у акцији „Чепом до осмеха“

Данас,28.01. су,како смо и најавили,у Месној заједници Качарево,уручена инвалидска колица,дечаку Алекси,који је са својом породицом,учитељицом Станком Штиковац и другарима и другарицама из одељења поделио радост и захвалност што ћему бити олакшана свакодневница.Колица је обезбедило Удружење „Чепом до осмеха“.

Акцију прикупљања чепова је покренуло Удружење жена „Етно кутак“ из Качарева, а у прикупљању чепова се укључила и ОШ „Жарко Зрењанин“. Реализацију је подржала Комисија за здравство и социјална питања Месне заједнице и Дом културе Качарево.

„Ова колица ће омогућити да Алекса лакше и боље обавља своје свакодневне обавезе, нарочито што се тиче школе. Ми смо решили да конкуришемо за њега, јер није имао колица, а с обзиром на то да дуго сарађујемо са хуманитарном организацијом „Чепом до осмеха“ успели смо да их и добијемо“, рекла је Зора Чубрић.

Дечаци и девојчице из Алексиног разреда су данас донели чепове који ће и те како бити корисни за реализацију нових акција помоћи деци.

 

Акције прикупљања чепова подржао је и Град Панчево, а њихов вид помоћи малом Алекси остварен је кроз обезбеђивање личног пратиоца.

„Ми смо у оквиру пројекта који имамо на нивоу града, а чији је циљ да деца са посебним потребама буду у школским клупама, обезбедили личног пратиоца који Алексу прати у школу и враћа га и бави се и другим стварима које се везане за ваннаставне активности“, рекао је Миленко Чучковић, градски већник задужен за рад, запошљавање и социјална питања.

Удружење „Чепом до осмеха“ реализује своје активности на нивоу целе Србије. Захваљући деци и одраслима који су вредно прикупљали чепове, Алекса је 13. дете које је добило помоћ.

„Сваки чеп је битан. Суштина је да се играмо, а да кроз игру будемо друштвено одговорни. Нама је свако дете једнако важно. Драго ми је да ће ова колица Алекси олакшати свакодневницу и школовање“, рекла је Вања Петковић, председница Удружења „Чепом до осмеха“.

Она је најавила да ће у наредном периоду још једно дете из Панчева добити помоћ која му је неопходна, а то је аспиратор за астму.

„То не морају искључиво бити инвалидска колица. Било које дете може да учествује у конкурсу и да му се обезбеде помагала која су му неопходна за нормално функционисање“, истакла је Вања Петковић.

Качаревачке новине су данас добиле захвалницу за срадњу и уложени труд на шта смо много поносни.
чепом до осмеха 4
Трудићемо се да као и до сада испратимо све сличне акције које нашим суграђанима олакшавају свакодневницу.
До следеће хуманитарне акције,срдачан поздрав упућујемо свим нашим читаоцима.
  чепом до осмеха 5
Извор за део текста:013 инфо