Женски дан у Качареву

zmig

Женска мировна група – Панчево (ЖМИГ) у суботу, 10. децембра од 16 до 19 часова одржаће Женски дан у Качареву, у Дому културе у том месту.
Водитељка радионице биће Марија Субашић.

Марија је активисткиња Женске мировне групе – Панчево, васпитачица и омладинска лидерка сертификована од стране Напор – Национална асоцијација практичара/ки омладинског рада. Похађала је Женске студије након којих је са још две колегинице 8. марта 2014. године покренула Женски дан Панчево. Ради као омладинска лидерка на различитим пројектима заштите и промоције људских и женских права.

О радионици:

Женски дан у Качареву има за циљ да женама из удружења Етно кутак Качарево, као и осталим учесницама Женског дана, представи концепт Женског дана и упозна их са приликама за њихов даљи развој, који могу да остваре кроз различите активистичке активности. Учеснице ће имати прилику да се ближе упознају са историјатом и активностима ЖМИГ Женска мировна група – Панчево и да представе рад и мисију свог удружења. Кроз једноставну и интерактивну презентацију, учеснице ће се упознати са основама писања пројеката.

На догађају ћемо прикупљати потписе поводом подршке петицији за проглашење 18. маја Даном сећања на убијене жене жртве насиља, наводи се у позиву ЖМИГ-а.
Женски дан је, као и увек, отворен и бесплатан за све жене!

Пројекат Женски дан реализује се у пратнерству са Домом омладине Панчево, а су/финансирао га је Град Панчево.

Извор:Pančevo MOJKraj.rs