Košarka je više od igre!

kk-jedinstvo-7

Košarka je jedan od sportova po kome je Kačarevo prepoznatljivo na mapi sportske Vojvodine.

Istorijat kluba

Klub je osnovan 1973. godine, a prvu takmičarsku utakmicu je odigrao 22.04.1973. godine. Krozstor klub su prošli i prve sportske korake napravili mnogi naši sugrađani, a sve je počelo….

Grupa momaka okupljenih oko Doma omladine, osnovala je Omladinski Košarkaški Klub Jedinstvo Kačarevo. Prvi treninzi su održani u tadašnjoj školskoj sali, na čijem je sada mestu Zelena pijaca.

Klub su osnovali i organizovali Bogdanović Branko, Glogovac Dušan, Stojkov Bogoljub, Mihajlović Svetislav, Mandić Mladen, Gregović Sima i još nekolicina košarkaških zanesenjenjaka.

Osnivačka konferencija je održana u sali Doma omladine.

Prva utakmica je počeo tim u sastavu: Stojanovski Mile, Đukić Slavko, Drča Zoran, Đorđevski Ilija, Dronjak Vojislav, Mandić Mladen, Runić Branko, Aleksić Ivica, Ajkalo Radovan i Solomun Radoslav.

Klub je takmičenje počeo u Južnobanatskoj ligi, a najveći rang je bila 1. Vojvođanska liga.

Kroz godine za nama mnoga nam poznata lica ostavljala su košarkaški trag u našem klubu.

Treba spomenuti da je klub od 1981. godine osnovao i žensku selekciju, koja se takmičila u Južnobanatskoj ligi. Nažalost to je trajalo samo do 1986. godine

Klub je godinama zavisio od entuzijazma pojedinaca, pa se taj zdrav odnos zadržao i do današnjih dana.

kk-jedinstvo-13

Danas

Posle osvajanja prvog mesta u Letnjoj razvojnoj ligi u organizaciji Okružnog košarkaškog saveza Pančeva 2015. godine i proboja u viši rang, klub se takmiči u 2. Muškoj regionalnoj ligi Vojvodine, već drugu godinu zaredom.

Ovakav uspeh umnogome je doprinos predsednika kluba Bokun Branka i ekipe iz Upravnog odbora kluba, Lakušić Nenada, Marković Zorana, Veličkovski Dragana, Bikić Stojana i Grgovski Aleksandra. Treba napomenuti da je to i sastav ekipe iz jednog od najuspešnijih perioda takmičenja kluba, koji se uspešno preneo u vođenje kluba kroz ne tako male poteškoće. Takvo funkcionisanje je samo nastavak rada koji je počeo Bogdanović Branko, Stoicov Vladimir, Đorđevski Ilija i veliki prijatelj kluba, sada pokojni Bojović Čedomir.

Sadašnji sastav tima čine sledeći igrači: Marković D, Stanojković N, Stojanovski O, Stoicov I, Bikić A, Bokun V, Stevanović M, Lukić M, Čubrić D, Mitić D, Grgovski D, Lakušić I, Rapajić F, Drča P, Stanojković N, i ostali.

Treba reći da su mladi osnova i prioritet kluba. Škola košarke i pionirska ekipa okupljaju preko tridesetoro dece sa kojima radi Grgovski Aleksandar. Treninzi su četiri puta nedeljno, a obezbeđena je najbolja oprema i kvalitetan rad.

Zdrav odnos i rad sa najmlađom decom obećava nam da će uspeh samo biti veći, na dobrobit opšteg stanja sporta u Kačarevu.

kk-jedinstvo-12 kk-jedinstvo-11 kk-jedinstvo-10 kk-jedinstvo-9 kk-jedinstvo-8 kk-jedinstvo-6 kk-jedinstvo-5 kk-jedinstvo-4 kk-jedinstvo-3 kk-jedinstvo-2 kk-jedinstvo-1 kk-jedinstvo

Zahvaljujemo se Aleksandru Grgovskom na dostavljenim fotografijama i informacijama.