Кошарка је више од игре!

kk-jedinstvo-7

Кошарка је један од спортова по коме је Качарево препознатљиво на мапи спортске Војводине.

Историјат клуба

Клуб је основан 1973. године, а прву такмичарску утакмицу је одиграо 22.04.1973. године. Крозстор клуб су прошли и прве спортске кораке направили многи наши суграђани, а све је почело….

Група момака окупљених око Дома омладине, основала је Омладински Кошаркашки Клуб Јединство Качарево. Први тренинзи су одржани у тадашњој школској сали, на чијем је сада месту Зелена пијаца.

Клуб су основали и организовали Богдановић Бранко, Глоговац Душан, Стојков Богољуб, Михајловић Светислав, Мандић Младен, Греговић Сима и још неколицина кошаркашких занесењењака.

Оснивачка конференција је одржана у сали Дома омладине.

Прва утакмица је почео тим у саставу: Стојановски Миле, Ђукић Славко, Дрча Зоран, Ђорђевски Илија, Дроњак Војислав, Мандић Младен, Рунић Бранко, Алексић Ивица, Ајкало Радован и Соломун Радослав.

Клуб је такмичење почео у Јужнобанатској лиги, а највећи ранг је била 1. Војвођанска лига.

Кроз године за нама многа нам позната лица остављала су кошаркашки траг у нашем клубу.

Треба споменути да је клуб од 1981. године основао и женску селекцију, која се такмичила у Јужнобанатској лиги. Нажалост то је трајало само до 1986. године

Клуб је годинама зависио од ентузијазма појединаца, па се тај здрав однос задржао и до данашњих дана.

kk-jedinstvo-13

Данас

После освајања првог места у Летњој развојној лиги у организацији Окружног кошаркашког савеза Панчева 2015. године и пробоја у виши ранг, клуб се такмичи у 2. Мушкој регионалној лиги Војводине, већ другу годину заредом.

Овакав успех умногоме је допринос председника клуба Бокун Бранка и екипе из Управног одбора клуба, Лакушић Ненада, Марковић Зорана, Величковски Драгана, Бикић Стојана и Грговски Александра. Треба напоменути да је то и састав екипе из једног од најуспешнијих периода такмичења клуба, који се успешно пренео у вођење клуба кроз не тако мале потешкоће. Такво функционисање је само наставак рада који је почео Богдановић Бранко, Стоицов Владимир, Ђорђевски Илија и велики пријатељ клуба, сада покојни Бојовић Чедомир.

Садашњи састав тима чине следећи играчи: Марковић Д, Станојковић Н, Стојановски О, Стоицов И, Бикић А, Бокун В, Стевановић М, Лукић М, Чубрић Д, Митић Д, Грговски Д, Лакушић И, Рапајић Ф, Дрча П, Станојковић Н, и остали.

Треба рећи да су млади основа и приоритет клуба. Школа кошарке и пионирска екипа окупљају преко тридесеторо деце са којима ради Грговски Александар. Тренинзи су четири пута недељно, а обезбеђена је најбоља опрема и квалитетан рад.

Здрав однос и рад са најмлађом децом обећава нам да ће успех само бити већи, на добробит општег стања спорта у Качареву.

kk-jedinstvo-12 kk-jedinstvo-11 kk-jedinstvo-10 kk-jedinstvo-9 kk-jedinstvo-8 kk-jedinstvo-6 kk-jedinstvo-5 kk-jedinstvo-4 kk-jedinstvo-3 kk-jedinstvo-2 kk-jedinstvo-1 kk-jedinstvo

Захваљујемо се Александру Грговском на достављеним фотографијама и информацијама.