КМФ „Краљевићево“ од оснивања до данас

 

kmf

Клуб малог фудбала „Краљевићево“ основан је 9. марта 2003. године у Качареву. Основала га је група људи, ентузијаста и поштовалаца најважније споредне ствари на свету. Они су дошли на идеју да направе једну складну спортску породицу у виду футсал клуба.

Септембра 2003. године, по први пут долази до спонзорства клуба. Иза екипе стаје „Twity company“ из Београда, уз чију подршку клуб бележи играње у 3. Лиги и освајање исте.

„Краљевићи“ су показали да нису аматерска дружина и заузели су високо 3. место у веома јакој конкуренцији. Године 2005., у клуб стиже нови спонзор из Београда а то је „Soko group “ који је унео финансијску стабилност унутар клуба. Награда за мукотрпан труд и сјајне резултате било је разигравање у плаy офф-у за 1. Футсал лигу Србије што је био и највећи успех у историји клуба. Неуспевши да обезбеде пласман у највиши ранг, „Soko group“ напушта клуб као и претходни спонзор, и након тога се враћа првобитни назив клуба који је снази и даље.
Од тог тренутка клуб погађају велике финансијске неприлике. Људи којима је стало до клуба, узимају ствар у своје руке и уз помоћ општине Панчево и МЗ Качарево, клуб наставља са даљим функционисањем. Највећу одговорност на себе преузима Златановић Миле, члан управног одбора, заједно са председником клуба Аћимом Миљановићем. Они су активни играчи клуба, као и највећи иницијатори покретања овог пројекта “давне“ 2003. године. Њима и још неколицини људи који су били зу за клуб у најтежим тренуцима од оснивања, чланови, пријатељи и љубитељи мајсторија на петопарцу су неизмерно захвални на истрајности и пожртвовању. Ова складна спортска целина се из дана у дан шири доласком младих и талентованих играча, који су стичу неопходно искуство уз старије саиграче.

На десетогодишњицу клуба, 2013. године услед финансијксе нестабилности, проблема у играчком кадру и лошим резултатима, клуб је испао из Друге футсал лиге Србије у нижи ранг. После 2 сезоне таворења у Трећој лиги, претходне сезоне освојивши друго место на табели нашли смо се поново у лиги коју смо играли пуних 10 година. За непуне 2 недеље креће сезона у Другој футсал лиги група Војводина, екипа вредно тренира и у новој сезони жели да заузме место у горњем делу табеле.

Екипу и даље муче финансијски проблеми, пријатељи клуба помажу колико могу и сами играчи се сналазе на разне начине да клуб опстане и регуларно се такмичи. У кубу се надају да ће се и то променити да ће град Панчево и приватни спонзори препознати њихов труд свих ових година и помоћи им да несметано функционишу и остваре дугогодишње амбиције.

За крај, остаје надање, да ће овај клуб у наредним годинама моћи да се похвали пласманом у најелитнији ранг такмичења, 1. Футсал лигу Србије.

Извор: Јужни Банат