Бројсовом дијетом против рака

Др Рудолф Бројс, натуропат који је развио методу лечења рака постом од 42 дана, аутор је књиге “Тотална терапија рака и леукемије и других, наизглед неизлечивих болести природним средствима”. Документовао је преко 40.000 излечења разних облика рака својом методом, од којих су неки били већ у напредној фази развоја.
бројсова дијета
Бројс каже да је рак самостална творевина чије ћелије се могу уништити само гладовањем и соковима. Терапија се састоји у пијењу чаја за бубреге (преслица, коприва, троскот, госпина трава) 21 дан, чаја од жалфије, невена и два друга биљна чаја, зависно од органа и ткива која су оболела. Уз чајеве се пије и сок од цвекле, целера, шаргарепе, роткве и кромпира. Дневно се пије 3 до 5 дл сока што је довољно организму да се снабде витаминима и минералима који су му потребни за несметано обављање функција.

По Бројсовој теорији канцерогени тумор се храни беланчевинама, а сокови не садрже беланчевине, те су беланчевине искључене из свакодневне исхране. Будући да организам без беланчевина не може живети, крв којој су потребне беланчевине тражи их у свему што је сувишно, у ономе што је набујало, у нечистоћама и отоцима.То је операција без скалпела коју обавља сама крв.

Бројсова дијета се дакле заснива на томе да ће организам сам разградити ткиво тумора у процесу који је у науци познат као аутолиза.
Бројсова дијета организму потпуно укида снабдевање беланчевинама које су неопходне за изградњу нових ћелија и обнову ткива.Да би организам преживео беланчевине су му неопходне а потпуним укидањем организам ће бити приморан да заустави изградњу нових ћелија па неће бити могућ ни раст тумора који расте као и здрава ткива из беланчевина.
Да људски организам није тако савршена творевина бројсова дијета не би могла да буде успешна,јер организам кад се надје у оваквој ситуацији без беланчевина настоји да сачува мозак,навиталније органе и крв.Да би мозак витални органи и крв могли да употпуне своје потребе за беланчевинама биће разградјена мање важна ткива а такав је и тумор,ако се бројсова дијета држи довољно дуго тумор ће прво престати да расте а затим ће почети да се смањује до потпуног нестанка.

Бројсова дијета против рака
За време бројсове дијете пије се сок који садржи 50 посто цвекле, 20 процената шаргарепе, 20 посто корена целера, 3 постосировог кромпира и 2% роткве.

Сок се спрема од:
300 грама цвекле
100 грама шаргарепе
100 грама корена целера
Отприлике 30 грама ротквица
кромпир је обавезан само код канцера јетре!

Сок направити у соковнику, све чврсте делове сока треба одстранити (укључујући талог)
Током дијете несме да се узима никаква чврста храна која садржи протеине.
Особе оболеле од канцера би морале да се консултују са својим доктором пре него што почну ову дијету.

линк ka изворном чланку хттп://дијетаплус.цом/бројсова-дијета/