ЈКП „Качарево“-Разговор са поводом који ће решити многе недоумице.

Због многих недоумица,које муче наше суграђане Јавно комунално предузеће Качарево је,као колектив,имало потребу да се обрати нашим суграђанима и да одговоре на најчешће постављана питања.

Најкомпетентнија особа за то је директор ЈКП-а Качарево,Васо Кркобабић,који је имао времена да да одговоре на питања која смо му поставили.

„По новом закону о јавној својини качаревачка водоводна мрежа је власништво града Панчева,уједно и ЈКП „Качарево“ је градско предузеће од 2014.године када је град Панчево постао оснивач и преузео оснивачка права од Месне заједнице Качерево.

Прикључење на градску водоводну мрежу се очекује до краја текуће године,али свако прецизније предвиђање је незахвално.

Наша вода је исправна и спада у ред тврдих вода због састава земљишта,стога,хемијска анализа показује благо увећану концентрацију гвожђа и мангана.Што се тиче бактериолошких анализа,беспрекорна је и може се користити за пиће.Анализа воде врши се узорковањем са више локација у Качареву,два пута месечно,од стране Завода за јавно здравље Панчево.

Израда бетонске шахте,испред ЈКП „Качарево“ је била обавеза извођача радова који су поставили нову качаревачку водоводну мрежу пре пар година.Ту се планира прикључење на градски водовод и претпостављам да из тог разлога није озидано одмах.Што се тиче односа ЈКП „Качарево“ према овој проблематици ми смо вољни и можемо да озидамо спорну шахту.Поље свакодневних активности ЈКП „Качарево“ је прецизно дефинисано у овом случају и могли би смо да извршимо радове само по налогу надлежне инспекције.Прикључењем на градску водоводну мрежу и преузимањем овлашћења од стране градског предузећа „Водовод и канализација“,верујем,шахта ће бити озидана.

Депонија се редовно чисти и одржава.Асфалтни прилаз је очишћен,али напомињем да тај споредни прилаз служи за одлагање смећа у зимском периоду кад је главни улаз у депонију теже приступачан.Ове године главни улаз је посут ризлом и омогућено је да грађани лакше приђу и одложе смеће без бојазни да ће се заглавити у блату.

jkp-2

Што се тиче бушења гума на аутомобилу,наравно да је могуће избушити их на качаревачкој депонији.Исто тако,могуће је да вам се пробуши гума на Ибарској магистрали када путујете на море.Све су то ризици самосталног одласка на море и самосталног одлагања смећа на качаревачкој депонији.

Гасоводна мрежа као ни радови на њој нису у надлежности ЈКП „Качарево“,јер предузеће послује под шифром делатности 8130 (уређење и одржавање животне средине) и сви послови које обављамо су таксативно набројани у Закону о комуналним делатностима као и Службеном листу града панчева.Пријава кварова на гасоводној мрежи врши се у Месној заједници качарево.

До забуне код грађана долази због погрешног мишљења да су месна заједница и ЈКП „Качарево“ исти државни орган.Ми послујемо као јавно предузеће коме је оснивач град Панчево,а Месна заједница као део државне управе“,рекао је директор Јавно комуналног предузећа“.

Оно што је такође нашим суграђанима омогућено је да све врсте комуналних проблема могу пријавити  у ЈКП „Качарево“ сваког радног дана од 07 до 15 часова или на број телефона 013/603-003.

Данас је ЈКП ангажовао своје раднике и орезивали су болесна и трула стабла испред амбуланте,Месне заједнице и главне улице.

jkp-4jkp-3

 

Директору ЈКП-а се захваљујемо на исцрпним одговорима и настављамо сарадњу како би све недоумице наших суграђана биле решење.