Ускоро сређивање болнице!Погледајте Интерно одељење болнице у Панчеву (ФОТО)

interno

Од када је саграђена Општа болница у Панчеву 1973. године, Интерно одељење никада није у целини реновирано. Од тада, до данас, сваке године, стизала су обећања да ће се пронаћи средства да се и тај део болнице реновира. Године 2013. тадашњи директор Фонда за капитална улагања, Небојша Маленковић и бивши директор Болнице др Милан Милић, у Градској управи у Панчеву саопштили су да ће покрајина обезбезбедити новац за реновирање запуштеног и оронулог одељења. Међутим, све је почело и завршило се на обећањима.

interno-1

Боравак пацијената на одељењу једнако је тежак и лети и зими. Прозоре је одавно прегазило време –не могу ни да се отворе ни затворе, купатило је готово неупотребљиво, одржавати личну хигијену је скоро немогуће, зидови су оронули, пуни влаге.

interno-2
Нови директор Опште болнице,Слободан Овука, истиче да је у питању вишегодишњи немар и наглашава да су већ предузети први кораци, као и договори са надлежним ресорима, у Покрајини, Републици и Градом Панчевом како да се среди стање у болници.

interno-3
–Установа је затечена и у лошем финансијском стању, са дуговањима од сто тридесет пет милиона динара. Неозбиљно би било рећи да ће се проблеми брзо решити, али наш приоритет је довођење болнице у задовољавајуће стање за лечење и за рад. Идемо ка томе, корак по корак.

interno-4
Овука додаје да поред Интернистичког блока коме је одавно неопходна темељна реконструкција, сређивање је потребно и другим одељењима.

interno-5
–Вишегодишњи проблем представља и одељење неурологије, лоша зграда И мали број кревета, грудно одељење је такође у запуштеном стању, просторије у пријемно- ургентној служби прокишњавају, истиче Овука.

Извор: Јужн Банат